nieuws

Blijdschap in Zwolle: vermiste hond Kunga na twee weken weer terug

Blije eigenaar Spencer Rozeboom met hond Kunga
Blije eigenaar Spencer Rozeboom met hond Kunga
Al vijftien dagen was Kunga vermist. Maar de hond is vandaag teruggevonden in Laag Zuthem, zo'n 11 kilometer vanaf de plek waar ze vermist raakte.Â
"Ze liep bij Fakkert Diervoerders, langs de N35 op het fietspad. Iemand heeft haar herkend en ons gebeld. Eén van de vrijwilligers kreeg haar te pakken", vertelt eigenaar Spencer Roozeboom. 
"Ze herkende mij direct, de vrijwilliger moest haar goed vasthouden maar toen ik haar in mijn armen kreeg begon ze meteen aan mijn armen te likken en geluidjes te maken."

'Wat kilo's lichter'

Naar omstandigheden gaat het goed met Kunga. "Het valt ons echt mee. Ze heeft wel wat wondjes, waarschijnlijk door het lostrekken van haar tuigje. Voor één open wond gaan we langs de dierenarts. Verder is ze wat kilo's lichter, maar het gaat goed."

Zwolle in actie

De vermissing van Kunga zette Zwolle in beweging. Zo'n 80 vrijwilligers waren actief in de zoektocht naar het beestje. Met de facebookpagina over de vermissing bereikte de eigenaar zo'n 45.000 mensen. Daarnaast werd er in Zwolle en omgeving gezocht met warmtecamera's, een drone en speurhonden. 

Zoekactie Kunga in cijfers

Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.