nieuws

Nieuwe baan voor voormalig Kinderombudsman Dullaert

Dullaert gaat zich inzetten voor het omlaag brengen van het aantal thuiszitters
Dullaert gaat zich inzetten voor het omlaag brengen van het aantal thuiszitters
Voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert uit Deventer heeft een nieuwe baan. Hij gaat zich inzetten om het aantal schoolkinderen dat thuiszit omlaag te brengen.Â
Vanmorgen sloten staatssecretarissen Sander Dekker van Onderwijs en Martin van Rijn van Volksgezondheid een pact met verschillende organisaties. Doel is dat er in 2020 geen enkel kind langer dan drie maanden thuiszit zonder een passende oplossing. 
Afgelopen jaar zaten zo'n 10.000 kinderen voor korte of lange tijd thuis. Dullaert is aangesteld als 'aanjager' om dat aantal naar beneden te krijgen. 

Kinderombudsman

Sinds 2011 was Dullaert actief als Kinderombudsman. Hij wilde deze functie graag de komende jaren blijven uitvoeren, maar kreeg geen nieuwe termijn van Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. 
Ook een petitie met vele tienduizenden handtekeningen voor het behoud van Dullaert als Kinderombudsman had geen effect, Van Zutphen bleef bij zijn besluit. Hij zei dat Dullaert zijn werk goed gedaan had, maar dat hij graag zijn eigen team wilde samenstellen. 

Kinderrechten

Dullaert zet zich al jaren in voor kinderen. Hij richtte in 2003 de Stichting KidsRights op, die zich inzet voor kinderrechten in ontwikkelingsrechten.
Daarnaast is Dullaert initiatiefnemer van de Internationale Kindervredesprijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.