nieuws

Beroepscommissie stelt FC Twente in het gelijk, boete van 181.000 euro

De beroepscommissie van de KNVB heeft FC Twente in het gelijk gesteld in het hoger beroep dat de club had aangespannen tegen het besluit van de licentiecommissie om de licentie van FC Twente in te nemen en de club te laten degraderen naar de Jupiler League. De club krijgt wel een boete van 181.000 euro. Dat heeft de KNVB bevestigd.
De uitspraak van de beroepscommissie is een grote verrassing, want niemand binnen de de club had daar nog serieus op gerekend. Interim-directeur Onno Jacobs stelde vorige week nog vertrouwen te hebben in de beroepscommissie, maar dat leek slechts een uitspraak voor de bühne. 
De beroepscommissie van de KNVB volgt dus niet de rechtbank in Utrecht die vorige week de licentiecommissie nog in het gelijk stelde. 
De uitspraak van de beroepscommissie is bindend. De KNVB kan dus niet in beroep tegen de uitspraak. FC Twente speelt volgend seizoen dus toch in de eredivisie.

Waarom dreigde faillissement?

Direct na die uitspraak stonden de eerste schuldeisers al op de stoep bij FC Twente om miljoenen te claimen. De geldverstrekkers, onder anderen Doyen en een groep Engelse investeerders, hebben er geen vertrouwen in dat FC Twente haar betalingsverplichtingen kan nakomen in de Jupiler League.
  
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.