nieuws

Dementerende bewoners Trivium Meulenbelt Hengelo dwalen minder dankzij voordeurstickers

Dementerende bewoners op de gesloten afdeling van Trivium Meulenbelt hebben baat bij de levensgrote stickers op slaapkamer- en badkamerdeuren. Ze dwalen minder en de bestickerde deuren roepen herinneringen op van vroeger.
Op de psychogeriatrische afdeling zijn veertien saaie lichtblauwe deuren verfraaid met afbeeldingen van voordeuren in verschillende kleuren en stijlen. Zo is er een sticker van een boerderijdeur en een aantal deuren in felle kleuren met brievenbus en deurklopper.
Bewoners van een PG afdeling blijven vaak dwalen, omdat ze hun kamer of het toilet niet kunnen vinden. Eén van de oorzaken kan zijn dat alle deuren in verpleeghuizen er hetzelfde uitzien.

Positief

De afdeling Weusthag van Trivium Meulenbelt is zo'n zes maanden geleden gestart met de voordeurstickers en de reacties zijn louter positief, zowel van familie, personeel en bewoners.
Het dwaalgedrag van bewoners is afgenomen omdat ze hun 'eigen' voordeur herkennen. Mogelijk krijgen andere afdelingen van Trivium Meulenbelt ook voordeurstickers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.