nieuws

Bijna 200 gevangenen bezoeken re-integratiemarkt Zwolle

De eerste re-integratiemarkt in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Zwolle was een succes. Zo'n 200 gevangenen bezochten de markt, waar zij informatie konden krijgen over nascholing, verslavingsproblemen en schuldsanering.Â
Wilfred moet nog 7 jaar in de PI Zwolle blijven, maar bezocht toch de re-integratiemarkt: "Leuk voor de afwisseling, want alle dagen zijn toch wel hetzelfde hier. En ik vind het belangrijk om informatie te vinden over hoe ik mijn schulden kan aanpakken wanneer ik weer vrij kom."

Enkelband
Wilfred is wel een uitzondering wat betreft de tijd die hij nog moet zitten. De meeste bezoekers van de re-integratiemarkt hoeven nog maar kort en zijn eigenlijk al bezig met het weer terug de maatschappij in gaan. Organisaties als Humanitas en de Reclassering laten zich zien op de markt.
Volgens een medewerker van de Reclassering kregen zij veel vragen van gedetineerden: "Bijvoorbeeld over de elektronische enkelband, daar willen toch veel mensen wat over weten en er is veel onduidelijkheid over."

De praktijk

In kleine groepen worden de gedetineerden naar binnen gelaten. Na een half uur gaan ze weer richting cel om na een maand, of zoals Wilfred pas na jaren, het geleerde in praktijk te brengen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.