nieuws

"Recreatie is geen melkkoe" ondernemers Ommen willen geen verhoging belasting

Recreatie ondernemers zijn boos op de gemeente en hopen de politiek te overtuigen om tegen de verhoging van de toeristenbelasting te stemmen.
Camping-eigenaar Lamberink van familiecamping Bergzicht in Giethmen vindt dat de gemeente op een verkeerde manier de bezuinigingen wil opvangen.

20 cent per overnachting

"De recreatie-sector is geen melkkoe, de toeristen brengen Ommen heel veel, dat moet de gemeente niet vergeten. Die 20 cent lijkt niet veel, maar voor grote groepen of een gezin kan dit een reden zijn om naar een andere gemeente uit te wijken voor een vakantie." 
Lamberink en zijn collega's zijn fel tegen de verhoging. Ze voelen zich ook overvallen door het plan. Bij het reguliere overleg werd er niets gezegd over de plannen voor verhoging. Een paar dagen later staat de verhoging in een financieel stuk van de gemeente.

Politiek overtuigen

De ondernemers hopen de lokale politiek te overtuigen om de verhoging van tafel te vegen.
De gemeente zegt dat Ommen in vergelijking met andere gemeenten van deze grootte juist minder belasting vraagt. Om het gelijk te trekken stelt het gemeentebestuur de verhoging voor. Er moet bezuinigd worden, de toeristenbelasting is slechts een maatregel, aldus de gemeente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.