nieuws

Mondeling 'gevecht' om tijdens TEDx Deventer op het podium te staan

Inspireren, daar draait het om bij TEDx in Deventer. En dat gaat Rob Tuitert doen. Hij ontwerpt speeltoestellen in de buitenruimte en wil over dit onderwerp de bezoekers van TEDx enthousiasmeren. Hij heeft tijdens de 'Open MIC' 3 minuten om - in het Engels - de zaal aan zijn lippen te laten hangen. Als 'ie wint, mag hij door naar de conferentie in november.
In Deventer op het Saxion wordt in november voor het eerst een grote TEDx Conferentie georganiseerd. Een plek waar mensen elkaar met speeches inspireren over allerlei onderwerpen. Van technologie tot design, van gezondheid tot persoonlijk verhaal.

TEDx

TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is begonnen in 1984 in Californië. Inmiddels worden de evenementen over de hele wereld georganiseerd. Vanavond start de zoektocht voor potentiële sprekers in Deventer. Rob Tuitert, outdoor gamedesigner uit Holten, is er één van. Hij heeft wel concurrentie. Neil Martin, in de UK bekend als ‘the natural juice junkie’, komt overvliegen om te vertellen over zijn transformatie van iemand met overgewicht en gezondheidsklachten naar atleet. En ook de Brusselse Dorothy Oger komt langs in Deventer, zij maakte een gedicht over de aanslagen in Brussel dat in meer dan 40 talen werd vertaald.

Outdoor

Tuitert werkt bij Yalp in Goor en is dol op outdoorgames. Hij ontwerpt ze ook zelf. Met interactieve spellen wil hij buitenspelen en games integreren. "Kinderen gamen omdat het gewoon heel leuk is. Maar dat hoeft niet altijd binnen op een computer, het kan ook in de buitenlucht."  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.