nieuws

Rechtbank Zwolle buigt zich over parkeergarage Kampen

De rechtbank in Zwolle buigt zich 22 juni over de bouw van een nieuwe parkeergarage bij de Buitenhaven in Kampen. De plannen zijn in een vergevorderd stadium en de schop kan de grond in. Maar omwonenden vragen de rechter om een bouwstop omdat ze door de gemeente onvoldoende bij de plannen betrokken zijn.
De Stichting Behoud Erfgoed Brunnepe heeft namens de omwonenden bezwaar tegen de nieuwbouwplannen omdat het opknappen van de gehele omgeving van het Buitenhaven gebied onvoldoende op meegenomen is.

Totaalplan

Naast de parkeergarage moet ook de Koggewerf opgeknapt worden, zijn er een aantal lelijke bouwwerken in de omgeving waar een nieuwe bestemming voor gevonden moet worden en zal de gemeente een plek moeten vinden om de onlangs opgegraven IJsselkogge tentoon te stellen.

Vertraging aanleg

Al die zaken zouden samen met de aanleg van de nieuwe parkeergarage moeten resulteren in een afgewogen aanpak van het gehele gebied.
Als de Stichting in het gelijk wordt gesteld door de rechter dan zal de bouw van de 2,4 miljoen kostende parkeergarage, met ruim 230 parkeerplekken, ernstige vertraging oplopen.

Internationale Hanzedagen

Tot ergernis van de gemeente die haast heeft. Niet alleen is de aanleg van belang voor de bezoekers van de binnenstad, ook zijn de extra parkeerplekken gewenst in verband met de Internationale Hanzedagen die juni volgend jaar in Kampen gehouden worden. Bij een bouwstop
zal die datum zeker niet meer gehaald gaan worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.