nieuws

Weidevogelkaas. Ligt het straks in elke supermarkt?

Nu overal weidevogelmelk in de supermarkt ligt, is er vast ook plek voor weidevogelkaas. Melkveehouder Henk Pelleboer uit Mastenbroek vindt het een logische redenering. Hij probeert in elk geval proberen om zijn weidevogelkaas ook in de schappen van de supermarkt te krijgen.
Pelleboer bracht twee jaar geleden de weidevogelkaas op de markt. Met een deel van de opbrengst worden weidevogels beschermd. Alleen is de kaas op dit moment uitsluitend verkrijgbaar in natuurwinkels en biologische winkels.

Andere aanpak Lierderholthuis

Marcel Strijtveen uit Lierderholthuis pakte het heel anders aan. Samen met elf collega's kreeg hij zijn product 'weidevogelmelk' in de schappen van alle Jumbo supermarkten. Het maakt Henk Pelleboer een beetje jaloers: “Zo kun je natuurlijk al snel veel meer geld voor de weidevogels binnenhalen.”

'Weidevogelhoekje'

Pelleboer wil daarom in gesprek met de supermarktketen. “Het zou toch mooi zijn wanneer elke supermarkt een 'weidevogelhoekje' heeft. Consumenten die hier zuivelproducten kopen, helpen direct mee om bedreigde weidevogels als de Grutto en de Kievit te beschermen.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.