nieuws

Oud stadhuis Almelo kan worden omgebouwd naar appartementen

Oude Stadhuis kan worden omgebouwd tot appartementen
Oude Stadhuis kan worden omgebouwd tot appartementen
Projectbureau Hergebruik Gebouwen krijgt drie maanden de tijd om de plannen voor het ombouwen van het oude stadhuis van Almelo concreet te maken. De buitenkant mag daarbij geen ander uiterlijk krijgen. Dat heeft de gemeenteraad van Almelo vanavond besloten.Â
Drie weken geleden werd het besluit uitgesteld omdat er precies evenveel stemmen voor als tegen het besluit over het aangezicht van het gebouw waren. De lobby voor het behoud van het gebouw in de stijl van architect J.J.P. Oud lijkt daarmee geslaagd.

Tachtig appartementen

Volgens dat plan dat er nu ligt komen er ruim 80 appartementen en zijn er horeca- en sportvoorzieningen ingetekend. De financiële onderbouwing vond een deel van de gemeenteraad te beperkt.
Toch haalde een voorstel van de VVD om het concrete plan met de financiële onderbouwing eerst voor te leggen aan de raad het bij lange na niet.

Herhaling van fouten voorkomen
Een meerderheid van de raad besloot dat de opdracht aan het college, wat betreft de te maken afspraken, duidelijk genoeg zijn om een herhaling van fouten uit het verleden te voorkomen.
Daarmee worden de bouwprojecten bedoeld die uiteindelijk niet zijn doorgegaan en de gemeente miljoenen euro's hebben gekost, zoals het 'Fortezza-plan'. Op die grond is het huidige nieuwe stadhuis gebouwd.

Sloop niet uitgesloten
Volledige zekerheid of de plannen doorgaan is er nog niet. Als het niet lukt de plannen sluitend te krijgen worden andere mogelijkheden weer uit de kast gehaald en is zelfs sloop van het gebouw nog niet uitgesloten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.