nieuws

Duitse fans zeggen tegen FC Twente: 'kom maar lekker hier voetballen'

Duitse fans verwelkomen FC Twente
Duitse fans verwelkomen FC Twente © Persbureau GinoPress
Zou u FC Twente graag in het Duitse profvoetbal zien? Die vraag is door voetballiefhebbers in het Duitse Ruhrgebied met een volmondig 'Jawohl' beantwoord, zo meldt TwenteInsite vandaag.
TwenteInside verwijst naar het Duitse magazine Reviersport dat bericht over het voetbal in het Ruhrgebied.
Reviersport hield een poll onder de bezoekers over een eventuele intrede in de Duitse competitie. Bijna 83 procent van de deelnemers aan de poll is positief en voor toetreding van FC Twente in het Duitse betaald voetbal.  

Hoe groot is de kans?

De kans dat FC Twente na het ontnemen van de proflicentie door de KNVB daadwerkelijk een herstart gaat maken in de Duitse Liga zal gaan gebeuren wordt door experts niet hoog ingeschat.
Toch wordt er momenteel nog altijd onderzoek gedaan naar de mogelijkheden.

Is het uniek?

In het ijshockey werd Tilburg Trappers wel toegelaten tot de Oberliga, het derde niveau van Duitsland. Ze hadden in Nederland niet genoeg weerstand en werden dit seizoen verrassend kampioen in de Duitse competitie. Eén nadeel, de Tilburg Trappers mogen vanwege de gemaakte afspraken niet promoveren.

Een voorbeeld uit het voetbal is FC Vaduz uit Liechtenstein. Omdat er geen competitie bestaat in Liechtenstein heeft Zwitserland in het verleden besloten zeven clubs in te laten stromen bij de amateurs. FC Vaduz is de enige club uit Liechtenstein die zich op heeft weten te klimmen tot het hoogste niveau.
Echter kan een club uit Liechtenstein geen beroep doen op de Zwitserse plekken voor Europees voetbal. Wel is er in Liechtenstein een bekercompetitie waar FC Vaduz ook aan mee mag doen. De winnaar van deze beker mag wel op Europees avontuur. FC Vaduz won de laatste vier edities.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.