nieuws

Twentse Ambassade wint Zilveren Haring; waarderingsprijs uitgereikt door Herman Finkers

Twentse Ambassade Amsterdam heeft de Zilveren Haring 2016 gewonnen. De organisatie krijgt de waarderingsprijs vanwege haar 'positieve positionering van en bijdrage aan de promotie van Twente'.
Cabaretier Herman Finkers, die de prijs zelf in 2006 won, en Henk Kesler, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, reikten de prijs uit tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte.
De overige genomineerden waren CTT (Combi Terminal Twente) en familiebedrijf Grönefeld.

Zilveren Haring

De Zilveren Haring gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie die zich onderscheidt door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio. 
Het Comité Twentse Haring Primeur en de genodigden vinden dat de Twentse Ambassade er razendsnel in is geslaagd Twente op de kaart te zetten. Dat doen zij volgens het comité dankzij een bijzondere locatie in Amsterdam, evenementen, media aandacht en gewoon door het verhaal van Twente te vertellen.
'Twee jonge ondernemers voegden de daad bij het woord en zorgden ervoor de verbondenheid met Twente tot uitdrukking te brengen in de Randstad. Door het stimuleren van zakendoen, de regio promoten en het verbinden van partijen met bijzondere projecten', luidt het commentaar.
Daarmee hebben zij, naar de mening van de bezoekers van de Twentse Haring Primeur 2016, een bijzondere bijdrage geleverd aan de promotie van Twentse buiten de regio.

Eerdere winnaars

De Zilveren Haring wordt sinds 2005 uitgereikt. Vorig jaar ging de waarderingsprijs naar Rijksmuseum Twenthe, het jaar daarvoor won Johma. Verder wonnen onder andere Anne van der Meiden, de gemeente Enschede, FC Twente, Herman Finkers en Annie Schreijer-Pierik de prijs in het verleden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.