nieuws

Burgemeester van Kampen pleit voor behoud Theologische Universiteit

Theologische Universiteit in Kampen
Theologische Universiteit in Kampen
De Theologische Universiteit mag niet weg uit Kampen. Dat is de boodschap van burgemeester Koelewijn in een brief aan het bestuur van de theologie opleiding.
Al jaren is er sprake van dat de opleiding verdwijnt uit Kampen, omdat de belangstelling voor theologie terugloopt. Volgens de nieuwste plannen gaan de Theologische Universiteiten van Kampen en Apeldoorn samen onder de noemer de nieuwe Gereformeerde Theologische Universiteit. Deze opleiding wordt waarschijnlijk gehuisvest in Utrecht.  

Internationaal bekend

Burgemeester Koelewijn ziet de universiteit liever niet vertrekken. Hij vindt het jammer als dat gebeurt. In de brief schrijft hij dat Kampen al eeuwen een theologiestad is die ook nog eens internationaal bekend staat.
Bij vestiging in een andere plaats moet deze naam opnieuw worden opgebouwd. Ook wordt de middeleeuwse uitstraling van de binnenstad benoemd. Dit ademt traditie uit en biedt spirituele vorming voor de studenten. 

Genoeg plek in binnenstad

Ook huisvesting in Kampen moet geen probleem zijn. In de binnenstad is nog genoeg plek wanneer het huidige pand te klein blijkt te zijn. Over de bereikbaarheid schrijft hij dat Kampen twee stations heeft en een goed wegennet.
Verder vraagt de burgemeester om met hem in gesprek te blijven om alle mogelijkheden nog eens te bespreken. Of het bestuur van de universiteit in Kampen dat ook gaat doen, is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.