nieuws

Groen licht voor komst bouwmarkt Hornbach naar Zwolle

Na jaren steggelen heeft bouwmarkt Hornbach groen licht gekregen voor een nieuwe vestiging in Zwolle. Concurrenten Gamma en Praxis probeerden samen met omwonenden de komst tegen te houden, maar kregen geen gelijk van de Raad van State.Â
De gemeente Zwolle reageert verheugd. "Dit betekent meer mogelijkheden voor de consument en extra werkgelegenheid, op een mooie locatie", zegt wethouder Rene de Heer. "Goed voor de stad en de regio."
Hornbach wil in Zwolle een bouw- en tuinmarkt beginnen aan de Katwolderweg. Het bedrijf kreeg daarvoor toestemming van de gemeente en mag daarnaast 440 parkeerplaatsen aanleggen en een hoge reclamemast plaatsen. 
Praxis, Gamma en enkele omwonenden zijn het daar niet mee eens. "Goede concurrentie houdt je scherp", luidt het weerwoord van De Heer.

Bezwaren

Eerder probeerden de tegenstanders al zonder succes het bestemmingsplan van tafel te krijgen. Toen dat mislukte, werd geprobeerd de vergunningen voor het nieuwe bedrijf aan te vechten. 
De tegenstanders vinden vooral dat er in Zwolle geen plek is voor een nieuwe bouwmarkt. Een andere klacht is dat er te weinig parkeerruimte zou zijn. "Er wordt juist meer parkeerruimte ingericht dan nodig is, dus die vrees is onterecht", zegt De Heer. 

Vergunningen in orde

De Raad van State wees alle bezwaren echter af en oordeelde dat er niets mis is met de vergunningen voor Hornbach.
Dat betekent dat nu de weg vrij is voor het bedrijf om naar Zwolle te komen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.