nieuws

Moskee Enschede stap dichterbij na ondertekening koopovereenkomst kavel

Ontwerp voor nieuwe moskee in Enschede
Ontwerp voor nieuwe moskee in Enschede
Enschede gaat de koopovereenkomst voor de kavel voor de moskee ondertekenen. Na het ondertekenen van de overeenkomst start de voorbereiding voor het wijzigen van het bestemmingsplan.
De gemeenteraad van Enschede ging halverwege april akkoord met de komst van de moskee op de hoek Kuipersdijk/wethouder Beversstraat. Het ondertekenen van de overeenkomst is de volgende stap in de komst van het Turks Cultureel Ontmoetingscentrum.

Voorwaarden
De gemeente stelt wel voorwaarden aan de moskee, onder andere op het gebied van vormgeving en omvang van het gebouw, parkeren, de gebedsoproep en de nevenfuncties. Deze voorwaarden staan ook in de koopovereenkomst.

De komst van de moskee hield de gemoederen in Enschede de afgelopen tijd bezig. Belangrijk punt voor bewoners en de gemeenteraad waren afspraken rond de gebedsoproep.
Om omwonenden tegemoet te komen, heeft het moskeebestuur een voorstel gedaan om het geluidsniveau te verlagen tot 55 decibel. In de toekomst kan dat eventueel nog twee decibel omhoog. Ook zal de oproep niet drie, maar een keer per week klinken. 

Bestemmingsplan

Naar verwachting zal het college in de tweede helft van dit jaar het bestemmingsplan vrijgeven voor zienswijzen. De gemeenteraad kan het bestemmingsplan vervolgens begin 2017 vaststellen.

Wethouder Jeroen Hatenboer: "Door de heldere voorwaarden en afspraken in de kadernotitie en de koopovereenkomst hoop ik dat we vanaf nu in een rustiger vaarwater komen gedurende de rest van procedure".
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.