nieuws

'Ultiem reddingsplan in de maak voor FC Twente'

Is er toch nog een redding mogelijk voor FC Twente?
Is er toch nog een redding mogelijk voor FC Twente?
Op de achtergrond werkt FC Twente met alle macht aan een ultiem reddingsplan. De noodlijdende club uit Enschede is met diverse partijen in gesprek om ternauwernood een definitieve ondergang te voorkomen. FC Twente heeft nog slechts enkele dagen om een bankroet af te wenden.
Dit bevestigen meerdere bronnen aan RTV Oost. Bij het reddingsplan zijn onder meer de KNVB, Dik Wessels en de gemeente Enschede betrokken.

Behoud Eredivisie

Ook zouden de overige clubs uit de Eredivisie FC Twente de helpende hand willen bieden. Zij denken mee over verschillende scenario's om FC Twente voor de voetballerij te behouden.
Zo zou de club bij één van de plannen, in ruil voor het inleveren van tv-gelden, in de Eredivisie kunnen blijven spelen. FC Twente moet de competitie dan wel beginnen met een puntenstraf. Vooralsnog omarmen niet alle voetbalclubs, die op de hoogte zijn, dit reddingsplan.

Jupiler League
Ook wordt gesproken over een Jupiler League-scenario. Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente laat weten dat ze bezig zijn om alsnog een reddingsboei te vinden bij het spelen in de Jupiler League, maar dit wordt volgens hem financieel een erg lastig verhaal.
FC Twente moet voor de afronding van het definitieve reddingsplan allereerst nog de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB afwachten. Deze komt uiterlijk maandag.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.