nieuws

Brookhuis uit Oldenzaal wint kort geding over gunning vervoer regiotaxi

Het regiotaxivervoer in Twente kan definitief worden gegund aan Brookhuis Taxivervoer in Oldenzaal. De rechtbank heeft de taxivervoerder in het gelijk gesteld in een kort geding dat Taxi Luttikhuis uit Losser had aangespannen over de aanbesteding van het regiovervoer.
Het besluit van de rechtbank betekent dat er een eind komt aan de onzekerheid voor klanten en taxichauffeurs van de Oldenzaalse vervoerders. 

Contracten al opgezegd

Begin deze maand zegde Brookhuis de contracten met een deel van de chauffeurs op vanaf 1 juli. Het bedrijf moest dat doen vanwege de aanhoudende onzekerheid over de gunning van het vervoer aan Brookhuis.
Het contract van zo'n tachtig chauffeurs werd opgezegd.
Door de uitspraak van de rechter gaat Brookhuis nu definitief in dertien van de veertien Twentse gemeenten de regiotaxi rijden. Dat gebeurt alleen in Dinkelland niet. Daar was het vervoer al gegund aan DVG.

In gesprek met chauffeurs

Operationeel directeur Hans Landman van Brookhuis gaat de komende weken om de tafel met de chauffeurs om ze een nieuw contract aan te bieden.
Begin deze week bereikten Brookhuis en de dertien gemeenten al een akkoord over een overeenkomst voor een periode van twee maanden om de continuïteit te waarborgen.
Het nieuwe contract gaat na de gunning waarschijnlijk in vanaf 1 september, laat Brookhuis weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.