nieuws

'Hoe moeten wij naar de gymzaal in Ommen als er geen vervoer meer is?'

Hoe moeten wij naar de gymzaal, als er geen vervoer meer is? Voor veel basisschoolleerlingen in de gemeente Ommen een belangrijke vraag. Vanavond wordt in een commissievergadering gepraat over bezuinigingen en onder meer het gymvervoer lijkt slachtoffer te worden. En basisschoolleerlingen dus ook.
Ommen moet bezuinigen: de gemeente staat in het rood en heeft al het geld uit de reserves gebruikt om een miljoenenverlies op de ontwikkeling van voormalig sportpark Rotbrink op te vangen.
Een van de maatregelen zou stoppen met het betalen voor vervoer naar gymzalen zijn. Voor een aantal basisscholen in de gemeente zou dat problemen veroorzaken: ze moeten dan zelf vervoer regelen, of ergens ander gaan gymmen.

Potten, pannen en spandoeken

Voordat de vergadering vanavond begon, demonstreerden zo'n veertig leerlingen van de Sint-Willibrordusschool in Vilsteren in het gemeentehuis. Ze sloegen op potten en pannen en hadden spandoeken en protestborden bij zich. 
"We zitten bijna zeven en een half kilometer van de gymzaal in Ommen af", zegt directeur Marco Veneboer van de Sint-Willibrordusschool in Vilsteren. "Zonder busvervoer is dat niet te doen, we hebben geen zaal in Vilsteren. Als het busvervoer verdwijnt dan moeten we verplicht buiten gymmen in weer en wind."
Zelf betalen is voor de scholen niet te doen. De kosten voor busvervoer zijn per jaar zo'n 8000 euro. Hoe het verder gaat met de plannen is afwachten: volgende week worden de plannen door de gemeenteraad besproken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.