nieuws

Oude redactie en drukkerij TC Tubantia Enschede omgebouwd tot noodopvang

De noodopvang voor vluchtelingen in het oude Tubantia-pand aan de Getfertsingel in Enschede is bijna klaar. Enkele honderden belangstellenden kregen vandaag een rondleiding.
Voordat komende week de eerste van in totaal 500 vluchtelingen arriveren, was er een open huis voor omwonenden. Ook andere nieuwsgierige Enschedeërs, waaronder voormalige Wegener-medewerkers lieten zich rondleiden. "Ik loop hier met gemengde gevoelens. Ik heb hier zestien jaar gewerkt, maar het is mooi om te zien dat er een nieuwe bestemming is", aldus een oud-receptioniste.

Vluchtelingen komen in fases

In eerste instantie is het kolossale onderkomen geschikt voor de opvang van zo'n 220 vluchtelingen. Het gaat hierbij om de kantoorruimtes van afdelingen die de redactie ondersteunden. De grote redactievloer en de drukkerij moeten nog worden opgeknapt.
Veel nieuwsgierigen stelden vragen over de nationaliteiten en vragen of kinderen in de omgeving met de jonge vluchtelingen mogen spelen. De kinderen die tijdelijk worden opgevangen in het pand krijgen ook les in het gebouw. 

Belangstellenden zijn enthousiast

De belangstellenden bleken enthousiast over de vernieuwde inrichting. De slaapkamers, gemeenschappelijke ruimtes en keuken zijn bekeken. Aan de muren hangen tekeningen van leerlingen van diverse basisscholen in Enschede. Die heten de vluchtelingen welkom. Ze blijven maximaal twee jaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.