nieuws

GroenLinks: 'Hellendoorn redt het niet zonder windmolens'

Komst windmolens Nijverdal afgeblazen
Komst windmolens Nijverdal afgeblazen
GroenLinks haalt alles uit de kast om windmolens naar de gemeente Hellendoorn te halen. De raadsfractie zegt alle mogelijkheden op gebied van energiebesparing en CO2-reductie te hebben doorgerekend en komt tot één conclusie: Hellendoorn kan niet zonder windmolens.
GroenLinks heeft zelf onderzoek gedaan naar de gemeentelijke doelstelling om voor 2020 twintig procent CO2-reductie te halen via het toepassen van duurzame energie. Hellendoorn gaat dat niet redden als het gemeentebestuur geen medewerking verleent aan een windmolenpark op bedrijventerrein Lochter in Nijverdal. Volgens GroenLinks zijn er geen alternatieven die dezelfde resultaten halen als windenergie.

Rapport

Zelfs een zonnepark zo groot als dat op Ameland, 14.000 zonnepanelen op bedrijfsgebouwen, 12 zonnepanelen op de woningen van duizend huishoudens en de houtkachels in zwembad Ravijn leveren gezamenlijk minder schone energie dan een windmolenpark op 't Lochter. GroenLinks doet dat uit de doeken met cijfers in een rapport dat de raadsfractie vandaag heeft gepubliceerd.
Het rapport moet de gemeenteraad van Hellendoorn overhalen alsnog ja te zeggen tegen de komst van windmolens naar Nijverdal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.