nieuws

Metershoog kunstwerk geplaatst in Zwolse rechtbank

Het is acht meter hoog en weegt 38.000 kilo; een groot kunstwerk dat vandaag in het atrium van de Zwolse rechtbank is geplaatst.
Het beeld is in verschillende delen van Zoetermeer naar Zwolle vervoerd. Er moest een kraan aan te pas komen om het kunstwerk op de plek te hijsen. Toen duidelijk werd dat Zwolle een nieuwe rechtbank zou krijgen, is de opdracht voor een kunstwerk aan kunstenares Anne Wentzel verstrekt. Zij heeft er vier jaar aan gewerkt.  

Orde en chaos

Het beeldt een vrouw uit die hoog boven op een rots staat, omringd door drie monumentale vogels. Het appelleert aan de tegenstelling tussen het zakelijke van de rechtspraak (regels en wetten; orde) en het emotionele van het leven (chaos).
"Met dit ontwerp hoop ik dat iedereen die langs het beeld loopt er zijn eigen betekenis aan kan geven. Als je als rechtzoekende net uit een emotionele zitting komt, zie je vermoedelijk iets heel anders, dan wanneer je als medewerker langs het beeld loopt op weg naar je werkplek", zo legt Wentzel uit. 

Onthulling

De officiële onthulling van het beeld zal later dit jaar, op 10 september, plaatsvinden en valt samen met de officiële opening van het nieuwe gerechtsgebouw in Zwolle. Het gebouw is in juni 2013 al in gebruik genomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.