nieuws

Tijd voor taart; basisschool De Triangel in Hengelo blijft open

Het was feest op basisschool De Triangel in Hengelo. De kleine school mag definitief openblijven. Dat maakte staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker vandaag bekend. De ChristenUnie die zich hiervoor hard maakte, kwam zelf langs om het goede nieuws te brengen, met taart.
De Triangel is één van de honderd basisscholen die dreigde te moeten sluiten. Dit als gevolg van een nieuwe wet die staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs wilde invoeren. 

Maatregel

Onbedoeld neveneffect van die wet was dat kleine basisscholen van een bepaalde signatuur de deuren zouden moeten sluiten. Dit dreigde voor vijf scholen in Overijssel. "Kleine basisscholen zouden te duur zijn en slecht voor de kwaliteit van onderwijs zijn", aldus directeur Martin Brouwer van basisschool De Triangel. 

Aanpassing

De ChristenUnie was het niet eens met de nieuwe wet en vroeg Dekker deze aan te passen. Vandaag maakte een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs bekend dat Dekker de wet heeft aangepast.
Door de aanpassing mogen kleine basisscholen, die de enige van hun signatuur in een gebied zijn, open blijven. Ook als ze niet groot genoeg zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.