nieuws

Verschil in interpretatie 'schoon-schipverklaring' zorgt voor redding FC Twente

De interpretatie van de 'schoon-schipverklaring' is de reden dat FC Twente ook komend seizoen in de Eredivisie speelt. Dat laat de KNVB in een verklaring weten. De uitspraak van de beroepscommissie is bindend en dus kan de KNVB niet in beroep. Daardoor speelt De Graafschap komend seizoen definitief in de Jupiler League.
Volgens de beroepscommissie is met de schoon-schipverklaring bij FC Twente het vertrouwen gewekt dat de overtredingen die de club bekendmaakte in de periode tussen december 2015 en april 2016, niet zouden worden meegewogen in de beoordeling voor het behoud van de licentie. Terwijl de licentiecommissie dat wel deed.

Overtredingen niet meegenomen

In december 2015 besloot de licentiecommissie dat FC Twente de licentie alleen kon behouden indien er volledig afgerekend werd met het verleden van de club. In de maanden daarna volgde er meer belastende informatie uit dat verleden.
De conclusie van de beroepscommissie is dat FC Twente na het decemberbesluit volledig schoon schip maakte en dat de opgedoken belastende informatie daar een gevolg van is. Om die reden weegt de beroepscommissie die overtredingen niet mee in de afweging of FC Twente wel of niet de licentie mag behouden.

Wel een boete

FC Twente is wel bestraft voor vier overtredingen die tussen december en mei aan het licht kwamen met een boete van 181.000 euro. Dat is vier keer de maximale boete van 45.250 euro.
 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.