nieuws

Nationale Scootmobieldag in Deventer kent minder deelnemers bij 13de editie

Het is Nationale Scootmobiel Dag en in Deventer zijn ze daarvan op de hoogte. Toch stonden er vanochtend minder deelnemers dan afgelopen jaren aan de start voor een gezamenlijke tocht op vier wielen waarbij gezelligheid en elkaar ontmoeten centraal stond.
"We zien wel duidelijk een afname en dat komt met name door te weinig sponsors", zegt Jos Fleskes van de organiserende stichting Fooruit. "We hoopten op deelnemers uit alle regio's, maar die moeten natuurlijk wel vervoerd worden naar Deventer en dat bleek toch lastig. Daar gaan we binnenkort over om tafel met verenigingen om dat te verbeteren."

Wat gebeurt er op Nationale Scootmobiel Dag in Deventer?

De deelnemers leggen in en rondom Deventer een parcours van 15 of 25 kilometer af met daarbij de nodige tussenstops. Bij zo'n tocht zijn veel vrijwilligers nodig legt Fleskes uit: "Dit zijn toch de grotere uitstapjes, dus je hebt ook mensen van de EHBO nodig als iemand onwel wordt en verkeersregelaars om bij alle oversteekpunten te staan."

Bezemwagen

En als bij de Formule 1 rijdt er vandaag ook een heuse bezemwagen mee. Om een verrassend nuchtere en logische reden: "De accu kan natuurlijk zomaar leeg raken van zo'n scootmobiel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.