nieuws

Wethouder Eerenberg heeft vertrouwen in toekomst van FC Twente: 'we gaan samen bouwen'

De regen maakt figuurlijk plaats voor de zon als wethouder Eelco Eerenberg hoort dat FC Twente volgend seizoen weer 'gewoon' in de Eredivisie speelt. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld zegt "enorm blij" te zijn.
Het goede nieuws zorgt voor blije gezichten bij de gemeente Enschede. "Wij waren ontzettend opgelucht toen het nieuws van de KNVB binnenkwam", vertelt Eerenberg.
"Prachtig dat er nu weer nieuw perspectief is voor Twente. Het was toch wel heel erg somber de afgelopen weken."

Met elkaar komt het goed

Het sentiment is opgeklaard in Enschede. De problemen bij de club zijn niet plotseling als sneeuw voor de zon opgelost. "Het wordt hard werken voor Twente", weet de wethouder.
"Dat gaan we op zijn Twents doen. Dus met elkaar: de gemeente, FC Twente, het bedrijfsleven en de supporters. Als we het met elkaar doen, dan ben ik hoopvol dat het goed komt."

Lening en garantstelling

Hoop op een goede afloop moet Eerenberg hebben. De gemeente Enschede heeft een lening uitstaan van 17 miljoen euro bij FC Twente en wil garant staan voor 32 miljoen euro.
"Met die garantstelling doen we twee dingen tegelijk. We behouden er een prachtige club voor de regio mee en wij stellen onze lening veilig."

Toon is positief

De hoop van Eerenberg wordt gevoed door bedrijven in de regio die geld hebben toegezegd. "De toon van de gesprekken over FC Twente is nu een stuk positiever. Er blijven financiële zorgen, maar het perspectief is goed. FC Twente is er nog niet. Dat weet de club zelf ook."

Hulp uit Zwolle?

Financiële steun voor FC Twente is er vanuit Zwolle niet te verwachten, wel kan de provincie "mensen aanspreken, lobbyen en verbinden", aldus Bijleveld. "Ik hoop dat iedereen die eerder de morele steun voor FC Twente heeft uitgesproken dit ook in de praktijk brengt", zegt Bijleveld.
Zelf heeft ze eerder deze week haar steun uitgesproken door een steun-advertentie in de Telegraaf te ondertekenen. "FC Twente heeft voor de zaak gevochten, maar dit is als ultiem signaal wel heel belangrijk geweest." 
 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.