nieuws

Geldinzamelingsactie onder supporters FC Twente: 'Vijf ton zou geweldig zijn'

Er komt een publieksactie om geld in te zamelen voor FC Twente. Dit kondigde oud-speler Eddy Achterberg vanmorgen aan in een gesprek op Radio Oost.
Hoewel FC Twente sportief van de ondergang is gered, zijn er financieel nog grote zorgen. Grote sponsors hebben hun financiële steun al toegezegd, maar nu wordt ook de hulp ingeroepen van de 'gewone supporter'.
Er is gisteren in de Grolsch Veste overleg gevoerd over de publieksactie. "We zijn nu zover gekomen dat de club niet meer kapot mag gaan", aldus Achterberg.

Hoop op half miljoen

Op welke manier de actie vorm krijgt, is nog niet bekend. Achterberg hoopt dat er een half miljoen wordt ingezameld. "Het zou al mooi zijn als elke supporter 2,50 of 5 euro geeft. Een totaalbedrag van 500.000 euro zou geweldig zijn. Dan kunnen we ook verder op de voetbalafdeling, want we vergeten in deze tijden bijna dat het wel om voetbal draait." 
Achterberg was samen met oud-speler Kick van der Vall de afgelopen week initiatiefnemer van een een grote advertentie in de Telegraaf, waarin bekende Nederlanders hun steun aan FC Twente betuigden.
Achterberg denkt dat deze actie, ook bij de KNVB in Zeist, indruk heeft gemaakt. "Ik kan het niet staven maar merk wel dat het veel heeft losgemaakt. Niet alleen in de regio, maar in heel Nederland. Van de 125 prominenten die we belden, wilde bijna iedereen meedoen. Er waren zelfs mensen teleurgesteld dat hun naam er niet bij stond."
 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.