nieuws

Johan Derksen in VI: 'FC Twente schandalig behandeld, het was slechts ondeugend boekhouden'

Johan Derksen gisteravond in Voetbal Inside
Johan Derksen gisteravond in Voetbal Inside
Het zorgde voor een hoop verontwaardigde reacties op social media, de uitspraken van Johan Derksen gisteravond in het RTL-programma Voetbal Inside over de soap rondom FC Twente.
De voormalig hoofdredacteur van het voetbaltijdschrift Voetbal International vindt dat FC Twente door de KNVB 'schandalig behandeld' is. "Er zijn bij Twente dingen gebeurd die bij iedere club gebeuren, maar omdat ze [bij de KNVB] een hekel hebben aan Twente, hebben ze daar een zaak van gemaakt. Het was gewoon een persoonlijke afrekening van mensen bij Twente."

Complimenten aan beroepscommissie

Derksen complimenteerde wel de beroepscommissie van de voetbalbond, die gisteren voor uitzinnige vreugde bij FC Twente en haar supporters zorgde.
De commissie stelde de Enschedese club namelijk in het gelijk in het hoger beroep dat de club had aangespannen tegen het besluit van de licentiecommissie om de licentie van FC Twente in te nemen. De club behoudt daardoor haar positie in de Eredivisie (in plaats van te degraderen naar de Jupiler League).

Felle discussie

Presentator van het programma Wilfred Genee was het niet met de sportjournalist eens en voerde een felle discussie. "Je kunt een hekel aan mensen hebben, Johan, maar daar kun je niet mee wegkomen als die mensen niet echt iets fout hebben gedaan. Dat kan zelfs de KNVB zich niet veroorloven," reageerde hij op Derksen.
De presentator herhaalde daarop nog eens de conclusies die de beroepscommissie heeft getrokken in het rapport dat gisteren uitkwam.

'Ondeugend boekhouden'

Derksen veegde deze conclusies echter van tafel; volgens hem zouden deze uitspraken door 'een pr-man van de KNVB' zijn geschreven. "Ik vind dingen als valsheid in geschrifte en fraude hele grote namen, ik vind het meer ondeugend boekhouden."
Derksen kondigt daarnaast een boek aan waarin volgens hem 'alle documenten zitten' en de KNVB 'voor lul staat'. Volgens hem zijn er documenten die 'heel erg belastend zijn voor de KNVB'. "E-mails, faxen en zo."

Felle kritiek op social media

Derksen, die in het tv-programma vaak de lachers op zijn hand heeft, werd nu door het kijkende publiek op social media fel bekritiseerd om zijn uitspraken. Wij hebben een aantal posts op een rijtje gezet. 

Fragment bekijken

Bekijk het fragment met de discussie tussen Johan Derksen en Wilfred Genee hieronder terug, vanaf 21:47.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.