nieuws

Wie zitten in de nieuwe Raad van Commissarissen van FC Twente?

FC Twente
FC Twente
Nu zeker is dat FC Twente haar licentie behoudt, is ook de nieuwe Raad van Commissarissen van FC Twente aangetreden. Voorzitter is de zittende bestuurder Jan Schutrups uit Enschede.
Schutrups blijft zitten naast voormalig FNV-voorman Ton Heerts. Nieuw zijn volgens de Twentsche Courant Tubantia Bert Nijboer uit Dedemsvaart, Sanne Lohman uit Hengelo, Koen Groenewold uit Oldenzaal en Bernard Fransen uit Bussum.

Bedrijfskundige Fransen heeft Twentse 'roots' en was vijf jaar lang voorzitter van de sectie amateurvoetbal bij de KNVB. HRM-deskundige Lohman heeft een wervings- en selectiebureau voor managers in Hengelo.
Registeraccountant Koen Groenewold werkt bij HuijsmansGroenewold in Oldenzaal. Bert Nijboer is eigenaar van het bedrijf Gullimex uit Borne. Nijboer is ook bestuurslid van amateurclub HHC Hardenberg. "Dat gaat prima samen", zegt Nijboer. 
Nijboer is benaderd voor de functie. "Ik heb natuurlijk iets met voetbal en ervaring in het bedrijfsleven. Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste. Want het wordt nog een grote klus om FC Twente weer op de rails te krijgen."
  
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.