nieuws

Scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal fluit Spanje-Kroatië op EK

De Oldenzaalse scheidsrechter Björn Kuipers mag opnieuw een mooie wedstrijd op het EK leiden. Hij is door de UEFA aangewezen als arbiter voor het duel van titelverdediger Spanje tegen Kroatië. Die wedstrijd is dinsdag in Bordeaux.
Kuipers leidde afgelopen donderdag al de kraker tussen Duitsland en Polen.

Vierde man

Hij was de vierde man bij de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië. Kuipers is met zijn vaste ploeg op het EK. 'Team Kuipers' bestaat verder uit Sander van Roekel, Erwin Zeinstra, Pol van Boekel en Richard Liesveld.
Kuipers, die al eens de finale van de Champions League floot, hoopt dit EK de finale te mogen leiden. Nederland doet niet mee en dat vergroot de kansen van de Oldenzaler. 

Gemiste WK-finale

De Oldenzaler werd tijdens het WK twee jaar geleden als belangrijkste kandidaat gezien. Ook al omdat niemand rekende op goede prestaties van het Nederlands elftal. Bij de NOS zei Kuipers onlangs dat hem al was gezegd dat hij de finale zou fluiten. Dat ging dus niet door. 
De ambities van de Oldenzaler om de WK-finale te fluiten, werden gedwarsboomd door de goede prestaties van Oranje, dat toen de halve finale haalde. Door die goede prestatie van het Nederlands elftal ging er een streep door de kansen van Kuipers op het fluiten van de finale. 
Nu Nederland er niet bij is in Frankrijk is Kuipers opnieuw een belangrijke kandidaat voor de finale.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.