nieuws

Reizigers moeten wennen aan toegangspoortjes bij station Zwolle

De toegangspoortjes op het station in Zwolle zijn vanaf vandaag permanent in gebruik. Dat is wennen voor veel passagiers, want wie niet incheckt komt het station niet op.
Vooral mensen die alleen maar een boodschap willen halen bij de supermarkt of een kop koffie willen drinken vinden dat lastig. Tot vandaag konden ze zonder een OV-chipkaart de winkels op het station bereiken. Nu moeten ze eerst bij een poortje inchecken. Wie niet binnen een uur uitcheckt krijgt kosten in rekening gebracht.

Verwarrend

Ook de verschillende toegangspoorten voor de NS en Arriva is voor sommige reizigers verwarrend. Om deze mensen te helpen zijn er deze week extra mensen ingezet die vragen beantwoorden en helpen bij het in- en uitchecken. Toch zijn de poortjes voor de meeste reizigers geen probleem. Ze zijn het vaak al gewend op ander stations waar de poortjes al langer staan.

Passantenpas

Inwoners van Zwolle die geregeld van het station gebruik maken, maar niet met de trein gaan, kunnen een passantenpass aanvragen. Deze is gratis en er kan niet mee worden gereisd. De pas kan bijvoorbeeld worden gebruikt door passanten tussen het Stationsplein en het Lübeckplein via de tunnel onder het spoor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.