nieuws

"Barmhartige Zwollenaar blijft behouden na sloop zusterflat"

Reliëf 'Barmhartige Zwollenaar' in muur zusterflat
Reliëf 'Barmhartige Zwollenaar' in muur zusterflat © RTV Oost
Projectontwikkelaar Novaform gaat zijn best doen om het reliëf 'de barmhartige Zwollenaar' voor de stad te behouden. Het kunstwerk dat is gebaseerd op het verhaal van de barmhartige Samaritaan zit in de muur van de te slopen zusterflat van ziekenhuis De Weezenlanden.
Wanneer het reliëf van de muur wordt gehaald is nog niet bekend, zegt projectleider Van den Heuvel van Novaform. De barmhartige Zwollenaar, zoals het reliëf in de volksmond wordt genoemd, gaat na de demontage in depot bij de gemeente. 

Kunstwerk komt op zelfde plek terug

Als op de plek van het voormalige ziekenhuis woningen en appartementen worden gebouwd, wordt volgens de projectontwikkelaar een muur gezocht waarin het kunstwerk terug kan komen.
Het is volgens Van den Heuvel de bedoeling dat de samaritaan ongeveer op de huidige plek terugkomt als een verwijzing naar het ziekenhuisverleden.

Kerken tonen belangstelling

Even was het onduidelijk wat er met het reliëf zou gaan gebeuren. De fractie van D66 stelde er afgelopen augustus nog vragen over en ook inwoners van Zwolle klommen in de pen. Inmiddels hebben enkele kerken belangstelling getoond, maar die lijken nu dus achter het net te vissen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.