Met de pet rond voor FC Twente: 'Het is tijd dat er iets positiefs gebeurt'

"Het is tijd dat er iets positiefs gebeurt. Er is zoveel chagrijn geweest. Dat moet met de start van de actie Twente voor Twente maar afgelopen zijn."

Het zijn de woorden van Sjoerd Nijhuis, van de supportersvereniging De Gouden Korenaar, een van de initiatiefnemers van een spontane inzamelingsactie voor FC Twente. Vandaag is de website Twentevoortwente.nl online gegaan. Fans, bedrijven en organisaties kunnen op deze site hun steun en geld aanbieden aan de club.

Op 10 juli het meeste geld binnen zijn

De woorden van Nijhuis dat het nu tijd wordt voor positieve en enthousiaste sfeer rondom de Enschedese voetbalclub wordt kennelijk volop gedeeld. Binnen het uur nadat de actie online was gegaan, kwam er al een paar duizend euro binnen. De actie duurt tot en met 31 juli.

Met acties zoals een veiling van historische spullen wil Twente voor Twente ook iets meer doen voor het publiek dan alleen met de pet rondgaan.

 

Toezegging van een ton

Ook de Stichting Steun voor FC Twente heeft toegezegd de inkomsten van haar activiteiten toe te voegen aan de actie. Volgens initiatiefnemer oud-doelman Henny Ardesch gaat het geld dat al aan hen is toegezegd ook naar dit initiatief. De Stichting zette haar activiteiten vorig jaar op een laag pitje omdat FC Twente niet enthousiast reageerde op de aangeboden hulp.

  

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren