nieuws

Jan Bökkerink (78) uit Rijssen traint voor de Vierdaagse van Nijmegen

De 78-jarige Jan Bökkerink uit Rijssen traint momenteel volop voor zijn elfde deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse, die dit jaar haar 100-jarige jubileum viert. "Het kan wel eens de laatste keer zijn dat ik meedoe, de jaren beginnen te tellen."
Tijdens één van zijn trainingen drinkt Jan een kopje koffie bij Wijngaard baan in Rectum. Hij vertelt enthousiast over de schoonheid van de natuur in de omgeving van Enter en Rijssen. Het eerste gedeelte van zijn wandeletappe heeft hij er al op zitten, na het kopje koffie gaat het tweede gedeelte beginnen. Ondertussen laat hij zien waar hij graag komt in deze omgeving. 

Rust en eenzaamheid

Een van deze plaatsen is de waterwingebied in Ypelo, nabij Enter. "Het is hier rustig en ik hoor zoveel water- en weidevogels. Het is prachtig om hier te wandelen en te genieten van de natuur", vertelt Jan ons. "Ïk kom graag op plekken waar geen mensen zijn. De wereld is al druk genoeg, ik zoek graag de eenzaamheid op."

Scheepswerf De Waarf in Enter

Ook laat Jan ons graag scheepswerf De Waarf zien in Enter, waar de ouderwetse zompen nog worden gebouwd. "Het herinnert aan een mooie geschiedenis die nu weer tot leven wordt geroepen." De zomp is een oud scheepstype, dat vooral werd gebruikt ten oosten van de IJssel. Op de rivieren en beken, Overijsselse Vecht, Regge, Schipbeek en Berkel werden deze scheepjes gebruikt tussen 1670 en 1925. 
Meer zien van Mooi Overijssel? Volg ons dan snel op Facebook!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.