nieuws

'Superheld' zet Saxion Hogeschool in Enschede in het zonnetje

Gehuld in een blauw pak en gewapend met een doos slagroomsoezen. Ondernemer Arijan van Bavel heeft vanmiddag als 'superheld' Saxion Hogescholen in Enschede in het zonnetje gezet. De reden? De school helpt mensen met een arbeidsbeperking aan een baan.
Van Bavel is de ambassadeur van de campagne 'Doorzetters met Dromen'. Doel daarvan is extra aandacht vragen aan werkgevers voor het in dienst nemen van mensen met een beperking. Van Bavel maakt zich daar als 'superheld' sterk voor. 

Zes banen bij Saxion

Bij Saxion werkt onder andere Fikret. Hij is nu ruim twee maanden in dienst en helpt mee als elektricien en loodgieter. Daarvoor zat hij lang in de bijstand.
Anton Dijkstra van Saxion: "We hebben nu zes mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen Saxion geplaatst. Onze doelstelling is acht banen te creëren voor het einde van dit jaar." 

Wordt het doel gehaald?

In de regio Twente is afgesproken dat eind dit jaar 790 extra banen voor deze doelgroep gecreëerd moeten zijn. Voorzitter Patrick Welman van Werkbedrijf Twente is optimistisch dat dat aantal wordt gehaald.
Welman: "De laatste cijfers zijn van vorig jaar, toen zaten we over de helft. Er is wel discussie over de aantallen, maar ik denk dat we aan het einde van dit jaar die doelstelling van 790 banen halen." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.