nieuws

Zwols gezin zit vast in San Francisco; gemeente Zwolle kan niet helpen

Het was een droom van Anneke en Matthijn uit Zwolle om samen met hun zoontje Thije van twee door Amerika en Canada te reizen. En die droom leek ook uit te komen toen ze vorige week vertrokken. Maar na een paar dagen ging het mis. Hun camper vloog in brand.Â
Het stel had bij aankomst in Amerika voor ongeveer achtduizend euro een camper gekocht. Bewust een wat duurdere, zodat ze daar drie maanden mee konden trekken en met het idee de camper daarna ook weer goed te kunnen verkopen.
Inmiddels is er niks meer van de camper over.

Wat is er gebeurd?

Na een paar dagen vloog de camper door onbekende oorzaak in brand. Het gezin raakte nagenoeg alles kwijt wat er in de camper lag. Alleen de telefoons en een paar kledingstukken konden gered worden. Verder is alles weg, inclusief belangrijke papieren en pasjes.
Met hulp van de bevolking daar kwamen ze weer aan kleding en er werd gezorgd voor luiers voor de kleine Thije.

Rijbewijs is nog een probleem

Het Nederlandse consulaat in San Fransisco heeft geholpen met het regelen van een noodpaspoort en inmiddels zijn de geldzaken ook geregeld. Alleen het rijbewijs is een probleem. 
Om een rijbewijs aan te vragen moet je bij je eigen gemeente zijn. Maar daar kunnen Anneke en Matthijn nu niet naartoe.

"Een vervelende situatie"

Op allerlei mogelijke manieren hebben ze geprobeerd de gemeente Zwolle van gedachten te laten veranderen en een uitzondering te laten maken, zodat ze het rijbewijs naar San Francisco kunnen krijgen. Ook familieleden willen graag helpen. Maar het heeft geen zin gehad. De gemeente kan niet meewerken.
In een brief schrijft de gemeente dat ze het "een vervelende situatie vindt", maar dat er niet van regels afgeweken kan worden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.