nieuws

Ouders basisschool De Weier in Almelo in opstand

Al 484 ouders hebben een online-petitie getekend tegen de opdeling van basisschool De Weier in Almelo over twee gebouwen.
De Weier kampt al jaren met ruimtegebrek. Zes klassen verhuizen daarom in het nieuwe schooljaar naar het gebouw van de Triangel aan de Haghoeksweg. Dit gebouw ligt één kilometer verder dan het hoofdgebouw. Ouders vinden de route niet alleen onhandig maar ook onveilig. 

Eén kilometer

In Almelo staan veel schoolgebouwen leeg. Volgens bestuurder Arie Kraak van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Almelo (OPOA) is het dan logisch dat de gemeente geen nieuwbouw toestaat op de huidige locatie aan de Vissedijk.
Het aanpalende schoolgebouw aan de Vissedijk van DeToermalijn zou een betere locatie zijn, maar daar komen volgend schooljaar leerlingen van onder meer De Triangel.

Ouderraad

Het besluit is tegen het zere been van de ouderraad van De Weier. "Wij zijn niet betrokken bij de besluitvorming en vinden dit een heel slecht idee. Wij willen alle kinderen dicht bij elkaar in de buurt zodat ze van elkaar kunnen leren", zegt voorzitter Silvia Stegeman.
Volgens Arie Kraak van de OPOA is dit de beste oplossing voor nu. "Natuurlijk willen wij ook het liefst alle klassen in één gebouw, maar dat is niet reëel. Wij hopen met deze oplossing jaren vooruit te kunnen."

Groei

Al jaren is er veel te doen over de huisvesting van De Weier. De groei van de school is nog lang niet gestopt omdat er naast de school de nieuwbouwwijk 'Indië' verrijst. "Al zes jaar wordt er met klassen en locaties geschoven. Wij zijn het zat en willen nu een duurzame oplossing en geen oplossing voor een paar jaar", zegt Stegeman.

Politiek

De VVD en PvdA hebben inmiddels vragen gesteld over deze kwestie aan het college van Almelo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.