nieuws

Fiat 500 besmeurd met verf: 'Mijn gevoel van veiligheid is weg'

"Waarom doet iemand zoiets", was de eerste gedachte van Bas Oude Luttikhuis uit Enschede toen hij zijn Fiat 500 onder de verf aantrof maandagmorgen.Â
In de nacht van zondag op maandag heeft iemand een emmer met vier liter muurverf leeg gekieperd over de kleine auto van Oude Luttikhuis.
"Het voelt als een gerichte aanslag. Na het besmeuren van mijn auto, heeft de dader ook nog een steen tegen mijn ruit gegooid."

Kinderen in paniek

De schade loopt volgens de Enschedeër in de honderden tot duizenden euro's.
"Ik weet het niet precies wat het gaat kosten. Een deel van de verf heb ik kunnen verwijderen met een hogedrukspuit. Maar het gaat mij niet om de financiële schade, de emotionele schade is veel erger. Het gevoel van veiligheid is weg. Mijn kinderen waren ook in paniek en vroegen: 'Wonen we hier nog wel veilig?'"

Eerste keer

Waarom zijn auto doelwit is geworden van vandalisme weet Oude Luttikhuis niet. "Bij mijn buurman is laatst ook een steen tegen het kozijn gegooid. Of het dezelfde dader is weten we niet. Met z'n tweeën zijn we van alles langs gegaan om te bedenken wie het kan zijn geweest, maar we hebben geen idee."

Beloning

De Enschedeër heeft inmiddels aangifte gedaan, de politie gaat sporenonderzoek doen op de emmer. 
Oude Luttikhuis heeft videobeelden van het incident op zijn facebookpagina gedeeld. Voor degene met de juiste tip heeft hij een beloning. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.