nieuws

Bloemetje Kinderopvang moet locaties in Deventer en Okkenbroek gedwongen opgeven

Geen plaats voor Bloemetje Kinderopvang in scholencomplex
Geen plaats voor Bloemetje Kinderopvang in scholencomplex © iStock
Bloemetje Kinderopvang raakt twee van de drie vestigingen in Deventer kwijt.  De kinderopvangorganisatie moet de ruimte in het schoolgebouw aan de Bosanemoon voor 15 juli verlaten, omdat eigenaar Stichting Quo Vadis de huur heeft opgezegd. Ook de locatie in Okkenbroek raakt Bloemetje kwijt.
Quo Vadis wil het gebouw waarin verder de basisscholen Het Roessink en De Wereldwijzer zitten ontwikkelen tot een Integraal Kindcentrum. De bedoeling is dat in het kindcentrum onderwijs, buitenschoolse opvang en de reguliere kindopvang gaan samenwerken. De keuze van de scholen is daarbij op een andere kinderopvangorganisatie gevallen dan Bloemetje.

Samenwerking met Sam&Ko verder uitgebreid

De scholen zoeken verdere samenwerking met Sam&Ko, de kinderopvangtak van Stichting Raster. Sam&Ko verzorgt al de buitenschoolse opvang voor Het Roessink en De Wereldwijzer.
Volgens directeur Seycan Unveren van Bloemetje is er in het complex aan de Bosanemoon voldoende ruimte voor een tweede kinderopvangorganisatie. "Maar de schoolbesturen hebben bepaald dat er maar één keuze mag zijn voor de ouders. De schoolbesturen beseffen niet hoeveel ouders en kinderen benadeeld worden als wij moeten sluiten. Er zijn ouders die bewust voor Bloemetje kiezen en juist niet voor een andere kindopvangorganisatie."

Gemeente Deventer kan niet ingrijpen

Donderdag worden de gedupeerde ouders door Bloemetje geïnformeerd. Een beroep op de gemeente Deventer om iets te veranderen aan de situatie is op niets uitgelopen. Bloemetje houdt alleen de vestiging aan de Sleutelbloemstraat in Colmschate over. Voor de locatie in Okkenbroek speelt hetzelfde verhaal als in Deventer. Ook in Okkenbroek gaat de school alleen verder met Sam&Ko.      
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.