nieuws

Boekelo loopt uit voor informatie over aanleg Nieuwe Twenteroute

Boekelo en omgeving loopt vanavond de deur plat bij Resort Bad Boekelo. De bewoners zijn zeer nieuwsgierig naar de plannen van Rijkswaterstaat met de Nieuwe Twenteroute.
De N18 tussen Enschede en Groenlo krijgt een gedeeltelijk nieuw traject. Met name in Usselo, Haaksbergen, Eibergen en Groenlo wordt de provinciale autoweg opnieuw aangelegd en als rondweg om de dorpen heen geleid.
Minder overlast voor dorpen 
De Nieuwe Twenteroute moet leiden tot minder overlast voor de woonomgeving, maar ook tot minder verkeersslachtoffers. Het drukke verkeer op de N18 kan niet langer dwars door dorpen in Twente en de Achterhoek rijden zonder de leefbaarheid van de dorpen verder aan te tasten. In overleg met de provincies Overijssel en Gelderland heeft Rijkswaterstaat besloten in totaal 27 kilometer nieuwe weg aan te leggen.
Waar komt de nieuwe route te liggen? 
Bewoners van Usselo en Boekelo kunnen vanavond op een informatiebijeenkomst nader bekijken hoe de nieuwe route uitpakt en waar de weg precies komt te liggen. Deze en volgende week zijn er ook informatie-bijeenkomsten voor de lokale bevolking in Eibergen, Haaksbergen en Groenlo.
De nieuwe N18 moet naar verwachting in 2018 klaar zijn.   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.