nieuws

50PLUS Overijssel wil deksel van de doos met WMO-gelden

Gaan alle WMO-gelden naar huishoudelijk hulp?
Gaan alle WMO-gelden naar huishoudelijk hulp?
Waar zijn de WMO-gelden gebleven? En wat hebben de gemeenten in Overijssel met het budget voor de huishoudelijk hulp en zorg gedaan?
50 Plus Overijssel wil het weten. De statenfractie heeft daarom alle 25 gemeenten in Overijssel gevraagd openheid van zaken te geven over de besteding van de WMO-budgetten. 50 Plus Overijssel doet daarbij een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Hulp voor ouderen en zwakkeren

Volgens de partij houden de gemeenten dik geld over aan de WMO-budgetten. Er wordt landelijk gesproken over globaal 300 miljoen Euro. De Statenfractie 50PLUS Overijssel vindt dat al het geld van de gemeentelijke WMO-budgetten volledig besteed moet worden aan het eigenlijke doel: de ouderen en zwakkeren in de samenleving die huishoudelijke hulp en zorg nodig hebben.  
"We willen ook graag weten met welke zorginstanties de gemeentes contracten hebben afgesloten en welke zorgproducten en diensten in deze contracten zijn opgenomen", zegt Fred Kerkhof, voorzitter van de fractie van 50PLUS in Provinciale Staten van Overijssel.

Gaan gemeenten goed met de regels om?

"Veel zorgaanbieders zijn of gaan failliet en het kan toch niet zo zijn dat hulpbehoevenden daarvan de dupe worden. Verder vragen wij ons af hoe de gemeentes omgaan met de regels omtrent Hulp bij het Huishouden. Houden de Overijsselse gemeentes zich aan de uitspraken van de Centrale Raad van Beroep."
50 Plus Overijssel hoopt op al die vragen een antwoord te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.