nieuws

Recreatiebedrijven boos op gemeente Ommen vanwege forensenbelasting

Gemeentehuis in Ommen
Gemeentehuis in Ommen © RTV Oost / Rogier van den Berg
Negen recreatiebedrijven uit de toeristische sector hebben gezamenlijk de gemeenteraad van Ommen opgeroepen wat te doen tegen de extreme verhoging van de forensenbelasting. Ommen wil de belasting voor mensen die een recreatiewoning bezitten met honderd procent verhogen.
De recreatiesector vindt dat in geen verhouding staan tot de twintig procent verhoging van de toeristenbelasting, die overigens vorige week door de gemeenteraad van Ommen werd weggestemd. Dat was prima, maar wat gebeurt er nu met de forensenbelasting? De toeristische sector krijgt alsnog de doodssteek als deze maatregel doorgaat, stellen de bungalowparken.

Massaal bezwaar tegen de belastingaanslag

Ruim vierhonderd forensen, tachtig procent van de recreatiewoningeigenaren, hebben bij de gemeente Ommen een bezwaar aangetekend tegen de aanslag van vorig jaar. De verhoging van de forensenbelasting pakt ook dit jaar stevig door.
Het forensenbeleid, dat buurgemeente Dalfsen niet kent en Hardenberg op een ''aanvaardbaar niveau'' uitvoert, leidt op bungalowparken in Ommen tot leegstand, verpaupering en onverkoopbaarheid van de recreatiewoningen. "De forens wil wel van zijn recreatiewoning in Ommen af. Maar helaas", staat in een brief aan de raadsleden.

Ommen voert afbraakbeleid

De bungalowparken spreken van een afbraakbeleid van de gemeente Ommen. "De middenstand en het toerisme in Ommen gaan het nog wel merken." 
De gemeente Ommen meent volgens de recreatiebedrijven dat de recreatieve sector de melkkoe is die de gemeente uit de financiële problemen moet helpen. Maar de gemeente moet de sector juist koesteren. 'Zet de recreatiesector en het toerisme in Ommen in uw begroting voor 2017 op 1', luidt het beroep van de bungalowparken op de raad van Ommen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.