nieuws

Geen windturbine op Goors industrieterrein Zenkeldamshoek

Industrieterrein Zenkeldamshoek
Industrieterrein Zenkeldamshoek
Er komt toch geen grote windturbine op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek. De gemeenteraad van Hof van Twente verwierp het plan in de raadsvergadering van dinsdagavond.
De lokale energie-coörperatie ECHT wilde de windturbine van maximaal 140 meter hoog plaatsen in samenwerking met Raedthuys Energie uit Enschede maar stuitte op bezwaren uit de buurt. Het grootste deel van de gemeenteraad liet die bezwaren zwaar wegen. Met name het CDA en Gemeente Belangen zijn fel gekant tegen een windmolen op die plek.

Energie neutraal

Uiteindelijk werd het voorstel verworpen. 13 van de 25 raadsleden stemden tegen en dat is een streep door de rekening van het college van B&W dat met de komst van de windmolen een stap wilde zetten richting het doel om in 2035 een energie neutrale gemeente te zijn.

Draagvlak

Alle raadsfracties zijn het er wel over eens dat er ergens in de gemeente Hof van Twente een plek moet komen voor windturbines maar dan wel op een plaats waar er draagvlak is bij de buurtbewoners en het liefst meerdere windmolens op dezelfde plek. Met name het CDA pleitte hiervoor in de raadsvergadering. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.