nieuws

Eis: zes jaar cel voor 'Zwarte Piet' die met knuppel tankstationmedewerker sloeg

Tegen de man die verkleed als Zwarte Piet een overval pleegde op een tankstation in Borne, is zes jaar cel geëist. Ook de man die hem geholpen zou hebben, moet zes jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie ligt.
De 20-jarige hoofdverdachte zou op 30 november 2014 verkleed als Piet het Avia-tankstation in Borne overvallen hebben. Hij sloeg daarbij een medewerkster van het tankstation zo hard met een knuppel, dat ze blijvend hersenletsel opliep.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Begin dit jaar werd de 20-jarige opgepakt. Hij heeft de overval toegegeven en zegt dat hij geld nodig had vanwege gokschulden. 
Volgens deskundigen heeft de man last van een depressie en angststoornissen. Hij zou daarom verminderd toerekeningsvatbaar zijn. 

Spijt en tranen

De 20-jarige zegt veel spijt te hebben van zijn daad. Hij begon te snikken toen er een slachtofferbrief werd voorgelezen door de medewerkster die zwaargewond raakte bij de overval. 
Op de vraag van de rechter wat hij van de brief vond, kon de man door de emoties geen antwoord geven. 

Tweede verdachte

De tweede verdachte die vandaag voor de rechter moest verschijnen is een 21-jarige man uit Hengelo. Het OM denkt dat deze man geholpen heeft bij de overval.
Hij zou onder meer betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van de overval en stond volgens het OM ook op de uitkijk. 
In tegenstelling tot de eerste verdachte, wilde deze man niets zeggen. Hij ontkent en beriep zich op zijn zwijgrecht. Ook tegen deze man is zes jaar cel geëist. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.