nieuws

Zwolle heeft misschien toch oplossing voor rijbewijs voor gestrand gezin in Amerika

Camper in brand in Amerika
Camper in brand in Amerika
De gemeente Zwolle heeft iets bedacht waardoor een gezin uit Zwolle waarschijnlijk toch verder kan reizen in Amerika.
Gisteren werd bekend dat het gezin gestrand is in San Francisco. Het was de bedoeling dat vader, moeder en zoontje drie maanden door Amerika en Canada zouden reizen.
Bij aankomst in Amerika werd een camper aangeschaft, maar na een paar dagen vloog die in brand. Daardoor is het gezin alles kwijt, inclusief belangrijke documenten zoals het rijbewijs en pasjes.

Rijbewijs kan misschien toch geregeld worden

Het meeste kon snel geregeld worden, het zit alleen vast op het rijbewijs.
Het gezin heeft zelf veel contact gehad met allerlei instanties, maar kreeg steeds te horen dat het rijbewijs alleen in de gemeente Zwolle aangevraagd en afgehaald kan worden. Daarvoor kan niemand gemachtigd worden en het rijbewijs kan ook niet opgestuurd worden.
Gisteren zei een woordvoerder van de gemeente dat de enige oplossing is dat een gezinslid terugvliegt naar Nederland om het rijbewijs aan te vragen. 

"In de geest van de wet"

Vandaag probeert de gemeente toch nog of "in de geest van de wet" iets geregeld kan worden.
Volgens een woordvoerder is er contact geweest met het consulaat in Amerika en zijn ze daar akkoord. Nu moet er nog contact gelegd worden met het gezin.

Nog geen reactie gehad

Vanmorgen is er om 08.30 uur een mail gestuurd met het voorstel, maar tot nu toe heeft de gemeente Zwolle nog geen reactie. Dat kan komen door het tijdsverschil. In San Francisco is het negen uur vroeger. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.