nieuws

Extra geld van provincie voor opknappen gebied rond Olasfa-terrein Olst

De sanering van het Olasfa-terrein in Olst
De sanering van het Olasfa-terrein in Olst
De PvdA in Overijssel wil Olst helpen om het dorp aantrekkelijker te maken. Het idee komt van PvdA-statenlid Anneke Beukers en kreeg vandaag steun van veel andere partijen.
"De buurt rond het voormalige Olasfa-terrein steekt al jaren energie in een hele vervelende kwestie. Hoe mooi zou het zijn wanneer we de buurt met wat hulp van de provincie weer wat positieve energie kunnen geven?", zegt Beukers.

In de clinch

Zo'n twintig direct aanwonenden liggen ruim een jaar in de clinch met de provincie over de hoogte van een financiële compensatie. Die eisen ze vanwege 'jarenlang verziekt woongenot'.
Het zwaar vervuilde Olasfa-terrein wordt al jaren gesaneerd en de werkzaamheden veroorzaken veel overlast in de buurt.

Financiële steun

PvdA-statenlid Anneke Beukers vindt dat er voor de bewoners een goede oplossing moet komen, maar dat de provincie nog wat meer zou kunnen doen.
"Plaatselijk Belang Olst is enige tijd bezig met een plan om het dorp meer te laten profiteren van de ligging aan de rivier de IJssel. Dat plan wordt samen met de buurt gemaakt. Ik zou het fantastisch vinden wanneer we daar als provincie financiële steun aan geven."

Oppositie positief

De meeste oppositiepartijen reageren positief op het voorstel van de PvdA. Ook de ChristenUnie en D66 vinden het 'een mooi voorstel'. Coalitiepartijen VVD en CDA willen het idee eerst binnen de fractie bespreken.
Anneke Beukers gaat het plan nu verder uitwerken, zodat er binnenkort over gestemd kan worden in een vergadering van Provinciale Staten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.