nieuws

Zwemmen, fietsen en lopen in Holten!

Rachel Klamer 2015
Rachel Klamer 2015
Zwemmen in de Domelaar, fietsen op en rond de Holterberg en lopen door een sfeervol Holten! Op 1 en 2 juli vindt de tweeëndertigste editie plaats van de Triathlon Holten. RTV Oost doet op zaterdag 2 juli om 19.20 uur uitgebreid verslag van dit drukbezochte sportevenement, waarbij de nadruk op de recreanten en de elite mannen en vrouwen ligt.
De Triathlon is een evenement waarbij Holten weer volstroomt met internationale triatleten, vele honderden recreanten en een veelvoud aan belangstellenden. De uitzending wordt gepresenteerd door Bert van Losser. Paul Schabbink geeft commentaar tijdens de wedstrijd en wordt bijgestaan door Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten. Ook is er uitgebreid aandacht voor alle vrijwilligers die bij het evenement hun beste beentje voor zetten.
Holten en de triathlonsport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2009 was de Holtense Triathlonorganisatie gastheer van het Europees Kampioenschap, in 2010 vond de eerste World Cup op Nederlandse bodem plaats in Holten en in 2011 maakte Holten onderdeel uit van de ETU Triathlon Premium European Cup en de ETU Triathlon Junior European Cup.
De Triathlon Holten zie je op zaterdag 2 juli bij TV Oost om 19.20 uur. Meer informatie over de programma’s van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.