nieuws

Ina Assen laat voor haar werk honden uit: "Het kan niet mooier"

Wat begon als een hobby is voor Ina Assen nu haar werk geworden. Bij haar dierenpension 'De Haandrik' in Holtheme komen dagelijks honden en katten logeren als hun baasjes even niet in staat zijn om voor ze te zorgen.
"Wie heeft nou het beroep van honden uitlaten?", vertelt Ina Assen vol enthousiasme. Op drukke dagen zijn er zo'n zestig honden in het pension, die ze dan allemaal bij naam kent. Niet alleen honden zijn overigens welkom in het pension, er is ook een afdeling voor katten. 

Oude boerderij

"We zijn begonnen in de oude boerderij op de deel met een paar kennels, bijna dertig jaar geleden. Door mond op mond reclame ging alles zo snel, dat de varkensschuur verbouwd werd tot pension en ik mijn papieren om een pension te kunnen runnen ging halen." Dat is inmiddels alweer meer dan tien jaar geleden, want nu staat er een compleet nieuw pension in Holtheme.

De Vecht

Buurtschap Holtheme ligt tussen Coevorden en Gramsbergen langs de Duitse grens. Het buitengebied meegerekend wonen er een kleine 200 mensen. Via het buurtschap komt de rivier De Vecht onze provincie binnen. In en rondom Holtheme bevinden zijn daarom dan ook vele sluizen, waaronder sluis De Haandrik. 
Heb je zelf een mooie video van Overijssel die je graag wilt delen via onze website of Facebookpagina? Upload hem dan hier!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.