nieuws

Websites bemiddelen voor vrijwilligers maar werkt het ook?

De een wil zich graag nuttig maken in zijn vrije tijd, een ander zag graag dat z'n tuin op orde werd gemaakt. Maar hoe breng je die twee nu bij elkaar?
De gemeente Dalfsen omarmde de landelijke website wehelpen.nl om vraag en aanbod te koppelen. Zorgsaam Twenterand ontwikkelde met Helpende Handen een eigen website. 
Er is veel werk gestoken in beide initiatieven maar toch blijven de resultaten achter bij de verwachtingen.
We Helpen in Dalfsen trekt genoeg mensen die zich aanmelden voor vrijwilligerswerk maar het aanbod van klussen staakt. Om een en ander beter op elkaar af te stemmen, is Ivonne Saueressig aangetrokken als vrijwilligersmakelaar.

Vrijwilligers worden gescreend

Zij heeft wel een verklaring waarom het aantal hulpvragen achterblijft: "Mensen zijn misschien toch wat huiverig om zo maar vreemden in huis binnen te laten. Maar alle vrijwilligers moeten eerst een account aanmaken en worden zo gescreend". 

Onbekendheid met de website

In Twenterand is de situatie precies andersom: daar wel veel hulpvragers maar weinig vrijwilligers. De website draait vanaf juni maar heeft nog maar twee matches opgeleverd.
Volgens Discha Langeler van Zorgsaam Twenterand is dat vooral te wijten aan onbekendheid met de site. "En mensen zijn bang dat de klus waar ze zich voor aanmelden misschien toch zwaarder is dan verwacht". 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.