nieuws

ChristenUnie vraagt minister om extra geld voor knelpunten op N50 bij Kampen en N35 bij Raalte

Kruispunt Bos (N348/N35) bij Raalte
Kruispunt Bos (N348/N35) bij Raalte
De ChristenUnie wil dat minister Schultz van Verkeer en Infrastructuur op korte termijn extra geld beschikbaar stelt om de knelpunten op de N50 en N35 op te lossen. De partij gaat daar donderdag, tijdens een debat over infrastructuurprojecten, om vragen.
"In de Randstad wordt miljarden geïnvesteerd in extra asfalt", zegt Tweede Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie. "Nu het kabinet meer geld in het vooruitzicht heeft gesteld moet hiervan ook een deel naar de regio’s buiten de Randstad.”

Ongelukken op N50

Bruins: “Op de N50 bij Kampen gebeuren veel ongelukken en de files zullen hier verder toenemen als de N307 richting Lelystad is omgebouwd. De N50 vormt straks een flessenhals en moet daarom worden omgebouwd naar een 2x2 autoweg. Zo ontstaat een goede verbinding naar Lelystad en de kop van Noord-Holland.”
Eerder liet de gemeente Kampen al weten de Tweede Kamer op te roepen om extra geld te oormerken voor de N50. 

N35 bij Raalte

Verschillende delen van de N35 worden al aangepakt vanwege het toenemende verkeer tussen Zwolle en Twente. Maar rond Raalte zijn er nog enkele grote knelpunten. Eén daarvan is Kruispunt Bos.
Bruins: “Het knooppunt N35/N348 in Raalte kan met een ingreep van 50 miljoen euro worden opgelost. Hiermee wordt ook een drukke spoorwegovergang, die voor veel hinder zorgt, ondertunneld. De regio heeft al tachtig procent op tafel gelegd, terwijl het hier om een rijksweg gaat."
De ChristenUnie vindt dat de minister de laatste twaalf miljoen euro op tafel moet leggen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.