nieuws

Transportbedrijven blij met oproep Kampen voor bredere N50

Transportbedrijven in de regio Kampen zijn blij met de oproep van de gemeente voor geld voor verbreding van de N50. De weg tussen Zwolle en Kampen en verder Flevoland in is volgens de transporteurs onoverzichtelijk en gevaarlijk. Bovendien staat het verkeer er dagelijks stil.
Wethouder Meijering roept de Tweede Kamer op om extra geld te oormerken voor de N50. Morgen wordt gesproken over geld voor meerjarige infrastructuur projecten. Kampen wil de N50 op deze zogeheten MIRT-agenda hebben.

Gevaarlijk en onoverzichtelijk

De N50 werd in 2006 al aangepast, omdat er op de, toen nieuwe, Rijksweg veel ernstige ongelukken gebeurden. Maar Kampen en de transporteurs vinden dat de weg nog steeds niet veilig is.
Bovendien staat het er dagelijks vast en is de weg bij Kampen net een flessenhals. Dat heeft economische gevolgen voor de bedrijven in de regio.

Voldoet aan eisen

Rijkswaterstaat zegt dat de weg voldoet aan de veiligheidseisen en dat weggebruikers ook moeten kijken naar hun eigen rij-gedrag. Mocht er geld komen vanuit het Rijk dan duurt het nog zeker 4,5 jaar voor er iets aan de weg kan worden gedaan.
Bij de aanleg is er wel rekening gehouden met de mogelijkheid om er een twee keer tweebaansweg te maken, maar daar was toen geen geld voor. De transportsector ziet de weg liever vandaag dan morgen aangepakt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.